Tavata lapsia, bloggaaminen heidän maailmassa

Enemmän ja enemmän lapset ovat menossa verkossa jakaa maailma heidän mielipiteitään kaikesta, politiikasta, muoti, kirjat luita. Jessica Salter täyttää joitakin niistä.

Kun yhdeksän-vuotias Martha Payne lähetetty ensimmäinen merkintä hänen blogi, NeverSeconds, viime huhtikuussa, siitä, mitä hän sai syödä koulussa joka päivä (siivu pizzaa ja yhden perunan kuorukka), hän kysyi hänen isänsä, jos joku olisi lukenut sitä. Hän lähetetty ja tweeted noin sen, ja kolme tuntia myöhemmin hänen blogi oli ollut yli 10 000 kävijää lån på dagen. Nyt NeverSeconds on luettu yhdeksän miljoonaa kertaa, poikinut kirja käsittelee ja nosti lähes £130,000 Marian Ateriat (ruokinta koululaiset köyhissä osissa maailmaa) – ja kannusti muiden lasten kääntyä heidän tietokoneet kirjoittaa.

Tilastot ovat vaikea kerätä – aluksi vanhemmat voivat rasti ruutuun, kun he perustaa lapsen blogin niin, että se ei näy Google – mutta vuonna 2010 London School of Economics todettiin, että 11 prosenttia Euroopan lapsista, jotka ovat käyttäneet internetiä kirjoitti blogi. Joanne Mallon, joka aloitti Lapset Blogi Club syyskuussa, sivusto, joka toimii hub-and support centre-lapsi bloggaajat (ja huolestuneet vanhemmat) ajattelee, että määrä on kasvanut siitä lähtien. ’Lapset näkivät raportteja NeverSeconds on Newsround ja tajusin, että se oli vain lapsi kuin he puhuvat asioista, joita he näkivät joka päivä’, hän sanoo. Yksinkertainen blogging alustoja ovat tehneet siitä helppoa. ’Tyttäreni perustaa hänen blogi puoli tuntia, kun hän oli 10,’ Mallon sanoo. Hänen tyttärensä, Lia, nyt 13, ja poika, Iisak, yhdeksän, molemmat ovat blogit – eljae.com (yhteinen blogi, jossa Mallon) ja turtleofhappiness.wordpress.com – jotain, että Mallon (joka on itse blogannut kuusi vuotta) kannustaa.

Hän on opettanut lapsensa noin online-turvallisuus (ei lapsi käyttää niiden oikea nimi, sijainti tai koulu); ’haluan, että he myös sitä mieltä, digitaalinen jalanjälki ja mitä tulevaisuuden työnantajat voivat löytää’, hän sanoo. Mutta Mallon uskoo edut bloggaaminen suuremmat kuin mahdolliset riskit. ’Kun lapsi on saanut tilaa kirjoittaa mitä he haluavat se kannustaa heitä olemaan luovempia,’, hän sanoo. ’Poikani on kirjoittaminen ja lukeminen enemmän, koska hän aloitti blogi – ja se on parantanut hänen arvosanoja koulussa.’

Samaan aikaan Martha, joka otti taukoa bloggaaminen, kun julkisuus on liikaa, on takaisin se. ’Pahoja asioita voi joskus muuttua hyviä asioita’, hän sanoi reaktio hänen blogi aiheutti. ’Olen iloinen, etten anna periksi.’

McGowan-Lowe, 11, on enemmän kuin 100 kalloja hänen makuuhuoneessa. ’En löydä niitä pelottavia, mutta äiti tekee’, hän sanoo nauraen. Hän nousee ylös ’at typerä tuntia aamulla viikonloppuisin mennä kävelee hänen isänsä, Nick, lähellä heidän kotiin Braco, Perth, ja metsästää luut, kaikki, koska hän tarvitsee viikoittain rehun blogissaan, Jake Luita klikk nå.

Hän aloitti blogin neljä vuotta sitten, iältään seitsemän. Hänen virkaa kestää noin puoli tuntia tutkimus – hän käyttää sivustoja ja hakuteoksia – sitten yksi tunti kirjoittaa. Jake sanelee Nick (’se on nopeampi, mutta saan nopeammin’). Kaikkein parasta on se, Jake sanoo, että ’en voi puhua muille ihmisille, jotka rakastavat luut; ihmiset leikkipaikka vain puhua jalkapallosta.’ Ja ei vain harrastajien – keskuudessa hänen 77,000 viime vuonna kävijöitä oli pää forensics University of Dundee, Professori Sue Musta, joka tarvitaan kuvan furcula (tai wishbone) osana 15-vuotiaan murhasta. Hän tuli koko Jake – sivustolla (’minulla on paljon niitä), ja sen jälkeen hän auttoi häntä, hän antaa hänen käyttää osaston tiloja, mukaan lukien sen säiliö lihaa syövät dermestinen kovakuoriaisia, jotka puhdistaa luita. ’Se oli siistiä, hän sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *